tiistai 13. joulukuuta 2016

Järjestyksenvalvoja peruskurssi

Mä aloitan tänään järjestyksenvalvojan peruskurssin. Se on tiistai - sunnuntai. Arkipäivinä se on 17-22 ja viikonloppuna 15-21. Tämä ensimmäinen yö on ongelmallisin, koska juna on Riihimäellä vasta 23.35 ja mun pitää lähteä 6.55 junalla takaisin Helsinkiin, eli jos menen kotiin saisin nukuttua (jos nukahtaisin heti) alle 6 tuntia. Mutta pääsen kaverille yöksi Riihimäellä joten voitan jonkin aikaa ja loput yöt menee okei. Keskiviikko - torstai yön menen kotiin ja aamulla menen 2 tuntia myöhässä kouluun ja perjantaina en mene ollenkaan, koska mulla on terapia kahdeksalta ja koulu loppuu klo 12.
Unohdin "dokumentoida" tuon varvasoperaation (kynsi poistettiin, se tulehtui, oli ongelmana kaks kuukautta ja 20 päivää, 4.8. - 24.10) niin tämä pitää.
Varmaankin tähän samaan postaukseen päivittelen. 👍

Päivä 1 (tiistai)
Klo 19.12
Hyvin on nää kaks ekaa tuntia mennyt. Opettaja on mukava ja rento. Tää materiaali on vaa vähän rankkaa luettavaa kun tavallaa lakitekstiä, 107 sivua. Joka jutun alussa lukee se lain momentti vissii. Tai siis esimerkiksi
1.3.2 sivullisten ja ympäristön turvaaminen 'Järjestyksenvalvojan on valvottava, ettei tilaisuudesta aiheudu vaaraa eikä kohtuutonta häiriötä sivullisille, liikenteelle taikka kotirauhalle. (JVL 5 {} 1 mom. )
(En siis löytänyt tuota hienoa merkkiä vitosen ja ykkösen välille..)

Klo 21.27
Päästiin jo ysiltä kun ei oltu pidetty taukoja. Ehdin 21.17 junaan, mutta jouduin juoksemaan. Vieläkin on vähän huono olo. Tällä junalla oon 22.05 Riksussa niin kotona oon puoli yhdentoista aikaan. Ei siis tarvitse mennä kaverille yöksi. Se on hyvä siinä mielessä, kun tiedän että saan unta kotona. Muualla nukkumisessa se on yleensä vaikeampaa kuin kotona vaikka sielläkin se välillä on vaikeahkoa.

Päivä 2 (keskiviikko)
Aika samanlainen kuin edellinen paitsi vähän enemmän teoriaa koska ei tarvinnut esittelyyn käyttää aikaa. Pieneksi ongelmaksi on muodostunut etten ymmärrä kaikkia esimerkkejä. Siis kun kurssin vetäjä kysyi että mikä määrittelee järjestyksen, vastaus on asiakaskunta. Hän alkoi kertomaan hotelli kämpistä ja Kontulan kuvitteellisesta "räkälästä", olin aika pihalla. Kyllä mä sillee älysin että se hotelli kämp vai mikä lie on sellanen hieno ja tää toinen ei mut en heti älynnyt. En mä tiedä mikä / missä Kontula on.
Muuten ei oikein ongelmia ole ollut.

Päivä 3 (torstai)
Aika sama kuin edellisetkin paitsi että ihmiset kyseli vähemmän tunnin aikana. Tällä kertaa oli myös pari tehtävää/ harjoitusta. Me ei pidetty kuin kaksi taukoa joten päästiin aiemmin. Oltaisiin päästy 20.55 mutta silloin ne muutama päätti kysyä jotain.. Enkä ehtinyt 21.17 junaan.... Nojaa.. Vitutti, mutta tulin sitten junalla päärautatieasemalle ja menin seuraavaan R junaan istumaan. Onneksi pääsi jo, ettei joutunut seisoskella ulkona.

Päivä 4 & 5 (perjantai ja lauantai)
Päivä 4 ei ollut taaskaan erilainen. Paitsi että katsottiin pari oikeus juttua läpi kun aiheena oli voimakäyttö teoria. Se oli vähän puuduttavaa.
Päivä 5 meni sitten voimankäytön harjoituksissa. Harjoiteltiin turvatarkastusta. Kaikkien piti olla se tarkastaja. Mä jäi viimeiseen ryhmään. Pulssi oli melko kova ja kädet tärisi. Piti löytää kiellettyjä esineitä mitä jotkut muun ryhmän jäsenet oli piilottanu vaatteihinsa. Löysin yhden kahdesta. Lopussa oli hätävarjelu harjoitus. Opettaja esitti henkilöä jolla oli puukko ja sitä sitten oli pakko lyödä pampulla. Jäin taas viimeiseksi mutta en sanonut mitään kun kysyttiin että ketä ei oo vielä ollut. Muut ryhmästä ei älynnyt myöskään. Joten ei tarvinnut sitä tehdä. Oli kauhea ahdistus ja pulssi oli taas kova. Kun se kaikki huutaminen ahdisti. Muuten oli ihan mukava päivä.
Huomenna on viimeinen päivä ja sitten se koe.

Päivä 6 (sunnuntai)

Pääsin läpi kokeesta !
Jes.
Eka tunti "huokailtiin" kuten opettaja sanoi. Eli se vähän kyseli mitä mieltä oltiin kurssista ja käytiin pari case juttua. Sitten oli se koe. 50 väittämää ja 12 sai mennä väärin, 2 kirjallista kysymystä ja 1 piste piti saada molemmista. Välittämistä olin 14 kohtaa epävarma. Onneksi 4 niistä meni oikein. Pitää sitten heti huomenna (tai siis tänään, koska kirjoitan tätä maanantaina)


---------------
En muistanut julkaista tätä kun piti.
Ups.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti